Update Herfst ’23

Update Herfst ’23

In deze update:

nieuwe podcastreeks
de grote zomertour van YOPE
het ongelijkheidsbeginsel
vacatures voor creatief strateeg en mentoren!

Podcast: Dealbreakers x YOPE 

De Experts van YOPE gaan voor een nieuwe podcastreeks in gesprek over de prijs van het snelle geld en criminaliteit en hoe zij (drugs)criminaliteit achter zich hebben gelaten.

De eerste twee afleveringen met host Lamyn Belgaroui en de jonge ervaringsdeskundigen van YOPE zijn nu te beluisteren op Spotify en de website van Dealbreakers. Je kunt het gesprek ook (hierboven) bekijken op YouTube. De podcast is gemaakt in opdracht van en in samenwerking met RIEC Den Haag en REDRUM om jonge aanwas in de (drugs)criminaliteit te voorkomen.

DE ZOMERTOUR VAN YOPE 

Op één dag leren basketballen, achter een draaitafel staan en je eigen teksten rappen? YOPE stond deze zomer voor de groep en ontmoette jongeren in drie justitiële jeugdinrichtingen en twee locaties voor gesloten jeugdzorg. 

Foto: workshop Schrijven met Licht van YOPE fotografie docent Daniel Heikens in Cadier en Keer 

Deze zomer sloten nieuwe docenten zich aan bij YOPE: Welkom, Brian (Street Art), Barbara (Creatief Schrijven), Donneghy (basketbal), Jemuel (Street Art), Mounir (voetbal) en Simon (Capoeira)! 

Meer Nieuws

Het Ongelijkheidsbeginsel gaat over de interactie tussen ongelijkheid en strafrecht in Amsterdam. De Experts werken mee aan het onderzoek naar hoe strafrechtelijk beleid (op stads- en stadsdeelniveau) invloed heeft op de kansen en hulpbronnen van Amsterdamse jongvolwassenen, voor en na de periode van een strafrechtelijke sanctie.

Op 6 oktober presenteren Kenniscentrum Ongelijkheid, Universiteit van Utrecht en Universiteit van Amsterdam, Restorative Justice Nederland en de Experts van YOPE de resultaten in Ru Paré in Amsterdam.

Vacature: Creatief strateeg 
Sluit jij je aan bij het kernteam van YOPE? Samen met de directeur is jouw rol programma-overstijgend en ondersteun je het team van YOPE met strategische en inhoudelijke oplossingen voor de werkpraktijk. De vacature sluit op 29 september!

We zoeken nieuwe mentoren! 
YOPE is op zoek naar vrijwillige mentoren in de regio Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Lelystad. Als mentor van Young Perspectives ben je een laagdrempelig en positief contact voor een jongere in detentie. Je biedt een luisterend oor en denkt samen na over nieuwe stappen in de toekomst. 

Wil jij ook klaar staan voor een jongere in een gesloten instelling? Lees hier meer of meld je direct aan!

“Looking for a ride that will get me to the top”

Guillermo en Lamyn van YOPE vertrokken eerder dit jaar naar Italië voor het Biografilm Festival. Daar produceerden ze samen met jongeren van het Bologna Juvenile Penal Istitute de video A whole different story. De reis en productie werd gesteund door de Nederlandse Ambassade in Italië, Performing Arts Fund NL, Dutch Foundation for Literature, Dutch Cultural Participation Fund, SeeNL – films from the Netherlands.

One response to “Update Herfst ’23”

Leave a Reply