Organisatie

Een klein kernteam stuurt de Docenten, Experts en Mentoren van YOPE inhoudelijk en operationeel aan vanuit de Kempenaerstudio in Amsterdam-West.

Samen met een netwerk van verwante wetenschappers, praktijkmensen en beleidsmakers vormen we een energieke beweging die verandering wil brengen in het jeugdrecht- en zorgsysteem in Nederland èn internationaal. Meer over onze visie en werkwijze lees je hier.

KERNTEAM & TOEZICHT

Esther Overweter
Directeur-bestuurder
Elizabeth Vrieling
Senior coördinator Experts & Methodiek
Lamyn Belgaroui
Coördinator Experts
Arne Popma
Voorzitter Raad van Toezicht
Ludmila Andrade
Coördinator International
Marinke van Riet
Lid Raad van Toezicht
Jasmijn Verhulst
Coördinator Mentoren
Lotte van Elp
Methodiek en Strategie
Guillermo Seymonson
Coördinator Docenten en Mentoren
Merle Bemelmans
Coördinator Docenten
Carolien Pentinga
Lid Raad van Toezicht
Anne-Carien Schuller
Communicatie
Roy Hogervorst
Coördinator Docenten
Mervin Pinas
Lid Raad van Toezicht
Casper Röling
Lid Raad van Toezicht
Veerle Pieters
Strategie

TWINTIG JAAR YOUNG PERSPECTIVES

YOPE stond tot 2023 bekend als Young in Prison (YiP). YiP begon als kleine vrijwilligersorganisatie in Zuid-Afrika in 2002. Oprichtster Noa Lodeizen was aangedaan door de slechte omstandigheden voor jongeren in de Pollsmoor Prison in Kaapstad en begon met een klein team de eerste creatieve en sportieve activiteiten voor jongeren onder het motto ‘Creativiteit Bevrijdt!’. YiP begon daarna ook samenwerkingen met lokale organisaties in Malawi, Colombia en Suriname. Samen ontwikkelden zij de eerste methodiek van YiP over het werken met Urban Arts & Sports rolmodellen in jeugdgevangenissen. 

In 2013 bracht een groep van deze internationale rolmodellen een eerste bezoek aan Nederland. Onder de projectnaam ‘Karavaan’ bezochten ze verschillende jeugdinrichtingen en organiseerden Urban Arts & Sports workshops: 

Die Karavaan bleek de aftrap van een veel grotere aanwezigheid van YiP in Nederland. In 2015 organiseerde YiP de eerste Youthlab-activiteiten (nu bekend als de Experts van YOPE) waarin jongeren hun ideeën deelden voor de jeugdinrichting van de toekomst: 

In 2023 is de naam van Young in Prison veranderd in Young Perspectives. We zijn trots op onze legacy en zijn ook uit de jas van YiP gegroeid. Hier lees je meer over deze naamsverandering in een bericht aan onze partners.

Toon meer

Funding van YOPE

Deze organisaties maken het werk van YOPE mede mogelijk:

DOCUMENTATIE

Oudere documentatie is via info@youngperspectives.org op te vragen